Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Zes weken na brand in Frans attractiepark: achtbaan nog dicht

20-05-2023, 10.43 uur

Het Franse pretpark Futuroscope weet nog niet wanneer de achtbaan Objectif Mars weer in gebruik genomen kan worden. Zes weken geleden brak er paniek uit toen een karretje van de rollercoaster na afloop van een ritje in brand vloog. Dat gebeurde in het station. Twee bezoekers raakten gewond.

Het park kon dezelfde dag nog de vermoedelijke oorzaak communiceren: waarschijnlijk was er sprake van een defecte lithiumbatterij in het tweede bakje van een trein. Ondanks de snelle conclusie laat een heropening nog op zich wachten. "Objectif Mars is om technische redenen tot nader order gesloten", luidt de officiële uitleg.

"Op dit moment kunnen we geen heropeningsdatum noemen." De drie jaar oude achtbaan, gebouwd door de gerenommeerde fabrikant Intamin, telt in totaal vier treinen met elk drie karretjes. Men durft het op dit moment niet aan om de attractie te laten draaien met de drie onbeschadigde treinen.

Teleurstelling
De sluiting is echter niet voor iedereen een teleurstelling: buurtbewoners zijn dolbij dat de coaster voorlopig niet draait. Zij klaagden al geruime tijd over geluidsoverlast door gillende passagiers. Omwonenden laten aan omroep France 3 weten dat ze eindelijk weer rustig buiten kunnen zitten. "Hoe langer dit duurt, hoe beter", meldt de woordvoerder van een buurtvereniging.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be