Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp wordt groener: dierentuin mag 96 bomen overnemen

17-05-2023, 23.59 uur

Diergaarde Blijdorp voegt bijna honderd grote bomen toe. De Rotterdamse dierentuin is een samenwerking aangegaan met het bomendepot van de gemeente. Het depot wordt verplaatst, maar niet alle bomen kunnen mee. Die exemplaren - in totaal 96 stuks - gaan naar het dierenpark. Ze moeten zorgen voor vergroening en meer schaduw.

De dierentuin spreekt over "een bijzonder aanbod". Volgens Blijdorp zijn de bomen "zeer welkom om schaduwrijke plekken te bieden aan mens en dier". "In de steeds warmere zomermaanden kunnen zij helpen hittestress in Blijdorp te verminderen, bijvoorbeeld bij de entree aan de Oceanium-zijde en de kinderspeeltuin bij de Oewanja Lodge."

Op dit moment hebben al 69 bomen een plek gekregen in het park. In het najaar volgt de rest. Het gaat onder andere om Perzisch ijzerhout, platanen, linden, moeraseiken en katsurabomen. Een deel van de bomencollectie moet in de toekomst gebruikt worden voor de inrichting van nieuwe verblijven.



Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be