Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Britse pretparkbaas wil ChatGPT gebruiken om naam voor nieuwe achtbaan te bedenken

19-05-2023, 11.05 uur

De grote baas van de Britse pretparkgroep Merlin Entertainments ziet mogelijkheden voor artificial intelligence (AI) in de pretparkwereld. Algemeen directeur Scott O'Neil werd deze week geïnterviewd door nieuwsnetwerk Bloomberg. Hij vindt het verstandig als amusementsbedrijven anno 2023 een strategie ontwikkelen met betrekking tot AI.

O'Neil denkt aan functionaliteiten als ChatGPT, een chatbot die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. "Als je namen voor achtbanen moet verzinnen of pretparken aan het bouwen bent, is AI een behoorlijk indrukwekkende manier om je te helpen", zegt de directeur. "Je krijgt niet het ultieme antwoord, maar je krijgt er misschien wel vijf om uit te kiezen."

Hoe zou dat werken? "Je kunt letterlijk de beschrijving van de achtbaan invoeren en vragen: wat zou een goede naam zijn voor deze rollercoaster?" O'Neil denkt dat de pretparkgroep daar veel voordeel uit kan halen. Volgens hem wordt AI op dit moment al door Merlin gebruikt om nieuwe markten te onderzoeken en om te kijken welke bedrijven overgenomen kunnen worden.

Gesprekspartner
ChatGPT is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire online tool. Het taalmodel fungeert als een intelligente gesprekspartner die kan putten uit een bijna oneindige schat aan openbare informatie, in allerlei verschillende talen. Gebruikers kunnen ChatGPT bijvoorbeeld inzetten om alle mogelijke soorten teksten te schrijven of om nieuwe ideeën te bedenken.

Merlin Entertainments is één van de grootste toeristische bedrijven ter wereld, bestaand uit meer dan honderd attractieparken en andere bezienswaardigheden in 22 verschillende landen. Voorbeelden zijn Alton Towers en Thorpe Park in het Verenigd Koninkrijk, Heide Park in Duitsland en Gardaland in Italië. Ook alle Legoland-parken en vestigingen van Sea Life en Madame Tussauds horen bij Merlin.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be