Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Entertainers Disneyland Paris leggen werk neer uit onvrede over salarissen

17-05-2023, 11.57 uurBeeld: @SimonTAdventure, @DLPReport

Disneyland Paris heeft dinsdag meerdere entertainmentacts moeten schrappen vanwege stakingen. Onvrede over salarissen leidde ertoe dat een groot aantal artiesten het werk neerlegde. Daardoor ging dansshow Dream and Shine Brighter om 16.10 uur niet door. Ook Disney Stars on Parade, die eigenlijk om 17.45 uur voorbij zou komen, werd geannuleerd.

Het Princess Pavilion, een meet-and-greet-locatie met de Disney-prinsessen, sloot dinsdagmiddag eveneens onaangekondigd de poorten. Verder besloten de castleden van theatershow Mickey and the Magician hun stakende collega's te steunen. De laatste voorstellingen van de dag vonden om die reden niet plaats.

Er is al langer onenigheid op de entertainmentafdeling van Disneyland. Eind februari werd al meermaals gestaakt binnen de crew van Dream and Shine Brighter. Vorige week vrijdag ging Disney Stars on Parade onverwachts niet door in verband met een staking. In de tussentijd heeft het management het nog niet voor elkaar gekregen om het personeel tevreden te stellen.

Eisen
Disneyland Paris communiceert zelf niet in het openbaar over arbeidsconflicten. Bij het annuleren van shows, meet-and-greets of parades wordt steevast gesproken over "onvoorziene omstandigheden". De stakers hebben hun exacte eisen tot nu toe ook niet gedeeld met de buitenwereld.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be