Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie Halve Maen al meer dan een week buiten gebruik door storing

18-05-2023, 00.16 uur

De Halve Maen in de Efteling kampt met een hardnekkige storing. Het bekende schommelschip moest op woensdag 10 mei gesloten worden in verband met een mankement. Sindsdien is de attractie niet operationeel geweest.

Een Efteling-woordvoerder weet nog niet wanneer het euvel opgelost kan worden. Hij bevestigt dat er "aanhoudende problemen" zijn, maar meer informatie over de oorzaak ontbreekt. Het 20 meter hoge schip staat in ieder geval tot nader order stil.

De Halve Maen wordt vaker geteisterd door langdurige technische complicaties. Eind 2021 was de boot nog zes weken onaangekondigd dicht. Begin 2022 kwam opnieuw een storing aan het licht. Die kon toen na zo'n anderhalve week verholpen worden.

Onderhoudskalender
De attractie zou volgende maand enkele dagen buiten bedrijf zijn voor gepland onderhoud. Op de online onderhoudskalender van de Efteling valt te lezen dat de Halve Maen van maandag 19 tot en met woensdag 21 juni gesloten zal zijn.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be