Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult zomerprogramma 2023: entertainment op vijf pleinen

17-05-2023, 10.27 uur

Efteling-bezoekers treffen komende zomer extra entertainment aan op vijf verschillende pleinen. Vandaag maakt de Efteling het programma voor het zomerseizoen bekend. In juli en augustus wordt - net als vorig jaar - gezorgd voor een festivalsfeertje, geïnspireerd op bekende Efteling-attracties.

Veel bekende onderdelen keren terug, waaronder de metershoge marionet van reus Djinn bij Fata Morgana, de Elfentroon met schommelende elfjes bij Droomvlucht en het vliegmachientje bij Max & Moritz. Twee plekken zijn helemaal nieuw: bij de Python wordt een podium neergezet en op de Speelweide verrijst het Efteling Zomerstrand.

De zomerweide komt in het teken te staan van Jokie en Jet uit Carnaval Festival. Het concept lekte gisteren al uit via Looopings. De Efteling belooft "immense speelobjecten, bijpassende horeca, zomerse souvenirs én zomerse muziek". Dat moet zorgen voor "het ultieme strandgevoel". Een springkussen is uitgevoerd in de vorm van een sombrero. De personages zijn zelf aanwezig voor een nieuwe parkshow. Ook treedt een mariachiband op.

Experimenten
Naast horecacomplex Station de Oost kunnen bezoekers alles te weten komen over snelheid, G-krachten, attracties en muziek in Ruigrijk. "Zet je veiligheidsbril op en zet je schrap voor de ruigste experimenten", luidt de beschrijving. "Doe mee met verschillende tests en gil het hardst. Wie weet hoor jij jezelf terug in de Ruigrijk-remix."

Enkele terugkerende elementen worden wel vernieuwd. Zo kunnen kinderen dit jaar zelf een elfje worden door zich te laten schminken bij Droomvlucht. Bij Max & Moritz is een nieuwe blaaskapel te vinden: de Anderberg Musikverein. Ook wordt het mogelijk om spelletjes te spelen bij chalets op het plein.

22.00 uur
De aanvangstijden van het extra entertainment zijn te raadplegen via de Efteling-app. Het attractiepark is van vrijdag 30 juni tot en met zondag 3 september dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 of 22.00 uur. Maan-tickets, geldig vanaf 18.00 uur, kosten dit jaar 27 euro.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be