Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Laatste baandeel van nieuwe rollercoaster Europa-Park geplaatst

16-05-2023, 17.05 uur

De nieuwe achtbaan van Europa-Park staat volledig overeind. Het Duitse pretpark startte vijftien weken geleden met de constructie van een spectaculaire launch coaster, als onderdeel van een Kroatisch themagebied. Vanmiddag werd rond 14.00 uur het allerlaatste onderdeel gemonteerd. Daarmee is de 1385 meter lange baan compleet.

"Als een gigantische legpuzzel hebben vijftien specialisten van Ride Construction Service Worldwide de afgelopen weken 142 baandelen en bijna 500 ton steunpilaren in elkaar gezet", laat Europa-Park weten. Het monteren van het laatste baandeel - 1,9 ton zwaar en 6,7 meter lang - ging gepaard met een officieel moment, in het bijzijn van managers, journalisten en fans. Leden van de familie Mack, de eigenaar van Europa-Park, hebben hun handtekening op het baandeel gezet.

Aan de rail waren drie vlaggen bevestigd: die van Polen, Kroatië en Duitsland. Directeur Michael Mack spreekt over "een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf". "Het wordt één van de beste ervaringen in Europa." De opening had eigenlijk in de tweede helft van 2023 moeten plaatsvinden, maar in verband met leveringsproblemen wordt nu uitgegaan van het voorjaar van 2024.

Verticale lancering
Voltron Coaster, zoals de attractie naar verwachting gaat heten, is 32 meter hoog. In maart werd het volledige ritverloop onthuld, met onder meer een verticale lancering, een draaischijf en zeven inversies.

De komende maanden houdt Europa-Park zich bezig met het aanbrengen van de decoraties en het installeren en afstellen van de techniek. Om de treinen te kunnen katapulteren zijn bijna driehonderd statoren nodig. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur. Voltron Coaster komt uit de fabriek van Europa-Parks zusterbedrijf Mack Rides.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be