Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura World onthult naam en openingsdatum van nieuwe Uncharted-achtbaan

15-05-2023, 22.15 uur

De nieuwe Uncharted-achtbaan in PortAventura World gaat over iets meer dan een maand open. Dat heeft het Spaanse pretparkresort vanavond bekendgemaakt. Vanaf zaterdag 17 juni kunnen bezoekers de overdekte rollercoaster uitproberen. Ook de volledige naam van de attractie is naar buiten gebracht.

Een nieuwe reclamespot moet het publiek alvast enthousiast maken voor de 25 miljoen euro kostende toevoeging. In de video is te zien hoe avonturiers plaatsnemen in een voertuig met drie rijen voor elk vier personen. Via een ondergrondse poort komen ze in een mysterieus grottenstelsel terecht.

Het dertig seconden durende filmpje eindigt met een shot waarin het karretje achteruit gaat. Dat zal in de uiteindelijke rit ook het geval zijn. PortAventura bestelde een 12 meter hoge multi dimension coaster bij de Liechtensteinse fabrikant Intamin, bestaand uit vijf lanceringen, een draaischijf en een doodlopend gedeelte. Passagiers leggen straks zo'n 700 meter af.

Boetedoening
Het 16 meter hoge gebouw is verborgen achter een enorme rotswand. Uncharted: El Enigma de Penitence. 'Enigma' betekent raadsel. 'Penitence', dat boetedoening betekent, is de naam van een berg uit het verhaal. De term wordt ook gebruikt voor het westerndorpje in het Far West-themagebied. Het thema is gebaseerd op de Uncharted-speelfilm uit 2022. Op dit moment wordt de achtbaan al getest.Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be