Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-abonnees kunnen abonnement laten scannen vanuit app

15-05-2023, 13.05 uur

Abonnementhouders van de Efteling hebben binnenkort geen pasje meer nodig om het attractiepark te betreden. Vanaf deze week is het mogelijk om het Efteling-abonnement toe te voegen aan de officiële Efteling-app. Abonnees kunnen het abonnement dan laten scannen vanaf hun smartphone.

Wie van de nieuwe functionaliteit gebruik wil maken, moet een nieuwe versie van de Efteling-app installeren. Die update wordt de komende tijd stapsgewijs uitgerold. Het koppelen van een abonnement gaat via het onderdeel Tickets. Na het invullen van een abonnementsnummer en geboortedatum verschijnt de pas in de app. Eén abonnement kan aan meerdere telefoons gekoppeld worden.

Medewerkers bij de ingang checken bij het scannen steeds of de foto van de abonnementhouder overeenkomt met degene die voor hen staat. Met de app kunnen ook de slagbomen op de parkeerplaats geopend worden. Verder is het mogelijk om met de app korting te krijgen in horecagelegenheden en souvenirwinkels.

Foutmelding
Er is sprake van een bèta-versie: af en toe geeft het systeem nog een foutmelding. Daarom vraagt de Efteling om voorlopig ook de fysieke pas mee te nemen, voor de zekerheid.

"Op termijn betekent dit dat je jouw abonnementspas thuis kunt laten", laat het park weten. "De wens van veel abonnementhouders gaat in vervulling." Achter de schermen wordt nog gewerkt aan een koppeling met Apple Wallet en Google Pay.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be