Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pilot: Efteling installeert zelfscankassa's in souvenirwinkel

17-05-2023, 12.34 uurBeeld: @NoahIedemaatje

De Efteling is een proef gestart met zelfscankassa's. In de souvenirwinkel Efteldingen, gelegen bij de hoofdentree, kunnen bezoekers vanaf deze week zelf artikelen scannen en afrekenen. Eén van de twee balies in de winkel is daarvoor voorzien van schermen, scanners en pinapparaten.

Er ligt inpakpapier klaar. Ook hangen er winkeltassen. Het initiatief moet lange wachttijden bij de kassa's voorkomen. Tegelijkertijd kan het concept een oplossing zijn bij een personeelstekort. Wie geen zin heeft om zelf te scannen, kan nog wel gewoon gebruikmaken van een reguliere kassa.

Voorlopig gaat het om een pilot, benadrukt een Efteling-woordvoerder in gesprek met Looopings. Er zijn op dit moment nog geen plannen om zelfscankassa's toe te voegen aan andere bestaande winkels. "Maar als de resultaten goed zijn, dan kan het zomaar op meer locaties ingezet worden."

Kruidenierszaak
Volgens ingewijden is het in ieder geval wel de bedoeling om ook zelfscankassa's te gaan gebruiken bij In den Swarte Kat, de kruidenierszaak bij de nieuwe attractie Danse Macabre. Dat winkeltje gaat binnenkort open, als onderdeel van de eerste fase van het griezelgebied Huyverwoud.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be