Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Video: Bobbejaanland opent overdekte waterbaan Terra Magma

14-05-2023, 14.47 uur

In Bobbejaanland is de vernieuwde attractie Terra Magma geopend voor publiek. De waterbaan uit 1991 werd in een half jaar tijd volledig verbouwd. Vanaf vandaag mag iedereen de nieuwe versie van boomstambaan Indiana River uitproberen. Zaterdagavond vond alvast een besloten openingsfeest plaats voor genodigden.

Directeur Yves Peeters noemde het bouwproces bij de opening "een race tegen de klok". In november vorig jaar begon men met het ontmantelen van de oude decors. Vervolgens zijn de nieuwe scènes in zeer korte tijd tijd opgebouwd. Dat gebeurde in samenwerking met bedrijven als KCC Entertainment Design, Kabuki Brandmakers en Shape.

Terra Magma draait om een vaartocht naar een vulkaan. Onderweg komen bezoekers onder meer in een tropische storm terecht. Ook passeren ze watervallen, vlinders, een vissersdorpje, een sterrenhemel en een draakachtig zeemonster. Hoogtepunt is de uitbarsting van de vulkaan tijdens de laatste afdaling.

Kleurrijke huisjes
Het baanverloop bleef intact, maar het besturingssysteem en het attractiegebouw zijn wel opgeknapt. Ook voor het exterieur was veel aandacht. Tegen de bestaande loods werden kleurrijke huisjes en een metershoge vuurtoren geplaatst. De muren verdwenen achter een grote afbeelding van een vulkaan en een landschap met een blauwe lucht erboven.

Volgens een woordvoerster is de ritbeleving momenteel voor ongeveer 75 procent compleet. Bobbejaanland gaat de komende weken nog gebruiken om de puntjes op de i te zetten, met name wat betreft het afstellen van licht en geluid. De transformatie van Indiana River naar Terra Magma kostte 3 miljoen euro. Het is de eerste fase van een nieuw themagebied met de naam Mystery Bay.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be