Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Trap gestolen uit kermisattractie Fire Department in Groningen

12-05-2023, 10.15 uurBeeld: Kermis2D

Op de kermis in Groningen heeft een merkwaardige diefstal plaatsgevonden. De eigenaar van de attractie Fire Department, een groot funhouse, is tijdens de opbouw bestolen van een grote trap. Daardoor kon de attractie donderdag slechts gedeeltelijk opengesteld worden voor het publiek.

Fire Department bestaat uit een vrijevaltoren, bewegende trappen, bewegende vloeren, rolbanden, glijbanen, draaiende tonnen en andere speelse hindernissen, verspreid over meerdere verdiepingen. Door het verdwijnen van de aluminium trap bleef een deel van de attractie noodgedwongen dicht.

De exploitant vertelt aan RTV Noord dat hij geen idee heeft hoe de roof heeft plaatsgevonden. "Het is geen gewone huishoudtrap", legt hij uit. "Hij is 3 meter, met een hoek erin. Ze moeten minstens met z'n tweeën zijn geweest. Wat ze er aan hebben, weet ik niet. Ik vind het een vreemd verhaal. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt."

Eigen risico
Aangifte doen bij de politie heeft volgens de gedupeerde kermisondernemer geen zin, omdat daar toch niets mee gedaan wordt. Hij heeft een nieuwe trap besteld, die vandaag geleverd wordt. De verzekering kan hem waarschijnlijk niet helpen. "Ik heb een eigen risico van 15.000 euro. Dat zal ik niet halen."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be