Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Flamingo Land Resort

Engels pretpark draait draaimolenmuziek uit RollerCoaster Tycoon

11-05-2023, 18.33 uur

Wie vroeger RollerCoaster Tycoon heeft gespeeld, zal zich nog herinneren hoe de klassieke draaimolens in het computerspel klonken. Die muziek is nu ook daadwerkelijk in een echt pretpark te beluisteren. Bezoekers van het Engelse attractiepark Flamingo Land kunnen de iconische melodieën vandaag de dag horen bij een carrousel.

Flamingo Land draait de RollerCoaster Tycoon-geluiden bij Gallopers, een draaimolen uit 1986. Dat ontdekten leden van de European Coaster Club. Ze spreken op Twitter over een "hilarische ontdekking". Daar verscheen ook een kort filmpje waarin een deuntje uit de game te horen is.

Het is niet duidelijk hoe Flamingo Land bij de soundtrack uitgekomen is. Chris Sawyer, de maker van RollerCoaster Tycoon 1 en 2, kwam de orgelnummers destijds op het spoor via zijn vader. Hij bezat een oude opname van een orgel afkomstig uit het Britse museum Bressingham Steam. Die muziek is gebruikt in de eerste twee delen van het spel.



Meer Flamingo Land Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be