Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany heropent hangende achtbaan: naamsverandering en nieuw thema

21-05-2023, 13.01 uur

De hangende achtbaan MP Xpress in Movie Park Germany is sinds kort weer open. Voortaan draagt de attractie in het Far West-themagebied de naam Iron Claw. Het Duitse pretpark zorgde voor een kleine thematische update in westernstijl. Zo zijn langs de baan rekwisieten als wielen, kisten, dynamietstaven, cactussen en tonnen geplaatst.

Op het stationsgebouw hangt een bord met een nieuw logo. Daarnaast staan simplistische houten grafkruizen met Engelse teksten erop. Bij de ingang is een nieuwe entreepoort neergezet. Opvallend genoeg ontbreekt de naam van de attractie daar vooralsnog. Er wordt alleen verwezen naar het overkoepelende merk MPG Studios.

Daarmee wil men de indruk wekken dat het attractiepark in feite een groot studioterrein is, met verschillende filmsets. De naamswijziging naar Iron Claw is in de rest van het park nog niet doorgevoerd: op nagenoeg alle borden wordt nog de term MP Xpress gehanteerd.

Geverfd
Iron Claw is een suspened coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma, geopend in 2001. De attractie is berucht vanwege de pijnlijke ritjes. Eerder heette de achtbaan achtereenvolgens Eraser en FX. Enkele jaren geleden werd nog gesproken over de komst van een Lucky Luke-thema, maar dat is uiteindelijk nooit doorgegaan. Wel werd de constructie geverfd.

Toen Movie Park eind maart weer openging, was de coaster nog dicht in verband met werkzaamheden. Ook frisbee Side Kick en top spin NYC Transformer stonden toen stil. Inmiddels zijn alle technische complicaties verholpen en functioneren de attracties weer.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be