Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Groupe Looping

Moederbedrijf Avonturenpark Hellendoorn wisselt van eigenaar

10-05-2023, 11.32 uur

Avonturenpark Hellendoorn is niet langer in Arabische handen. De Looping Group, waar het Overijsselse pretpark onderdeel van is, was sinds 2019 eigendom van Mubadala Capital, een investeringsfonds uit de Verenigde Arabische Emiraten. Nu wordt de parkengroep overgenomen door de Franse pri­vate-equi­ty­firma PAI Partners. Er zou ruim 600 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Bij de vorige overname - in september 2019 - werd gesproken over een "langetermijnstrategie", maar nog geen vier jaar later doet het Arabische fonds de groep weer van de hand. "Onder Mubadala heeft Looping geprofiteerd van aanzienlijke investeringen", valt te lezen in een persbericht. Verder was sprake van "zeer winstgevende fusies en overnames".

De nieuwe eigenaar PAI Partners heeft ervaring in de recreatiewereld: het bedrijf investeerde eerder in hotelmerk B&B Hotels, vakantieparkketen Roompot en de European Camping Group. Men zegt de komende jaren nog meer groei te willen realiseren. Het bestaande managementteam van Looping, met onder meer mede-oprichters Laurent Bruloy en Stéphane Da Cunha, blijft intact.

Europese marktleider
Bruloy noemt de nieuwe investeerder "een strategische match die onze groep in staat stelt om de beoogde groei te versnellen". "Onze missie blijft om de absolute Europese marktleider te worden op het gebied van regionale recreatieparken." Mubadala laat in een reactie weten trots te zijn op de bereikte resultaten van de afgelopen jaren.

Een woordvoerder van Avonturenpark Hellendoorn verwacht dat bezoekers weinig van de verandering zullen merken, vertelt hij aan Looopings. "De investeringsmaatschappij achter Looping heeft de aandelen verkocht aan een andere partij, maar de koers van het bedrijf blijft hetzelfde." Het hoofdkantoor van de Looping Group bevindt zich in Parijs.

Drayton Manor
Naast Avonturenpark Hellendoorn bezit de groep nog negentien andere Europese pretparken, dierentuinen en waterparken. Voorbeelden zijn Fort Fun Abenteuerland in Duitsland, La Mer de Sable, Bagatelle, Cobac Parc en Planète Sauvage in Frankrijk, Drayton Manor, Pleasurewood Hills en West Midland Safari Park in het Verenigd Koninkrijk en Isla Mágica in Spanje.

Meer Groupe Looping
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be