Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris probeert bezoekers in toom te houden met nieuwe verbodsborden

07-05-2023, 19.18 uurBeeld: @DLPReport

Nieuwe borden moeten ervoor zorgen dat bezoekers van Disneyland Paris zich niet misdragen op Central Plaza, het plein voor het kasteel van Doornroosje. Een hoop mensen blijken de neiging te hebben om de podia op het plein te beklimmen. Dat is echter niet toegestaan.

Hoewel om de verhogingen plantenperken en hekken staan, gebeurt het nog regelmatig dat er personen op de podia klauteren. Als laatste redmiddel zijn er opvallende informatieborden gemaakt. Die worden neergezet als er geen shows plaatsvinden op het plein.

"Accès interdit, ne pas escalader", valt er te lezen in het Frans, met daaronder de Engelse vertaling "Restricted area, do not climb". Voor de duidelijkheid is ook een verbodssymbool toegevoegd van een poppetje dat over een hek klimt. De podia worden meermaals per dag gebruikt voor de dansvoorstelling Dream and Shine Brighter.

Verlovingsring
In juni vorig jaar beklom een koppel één van de verhogingen voor een huwelijksaanzoek. Een medewerker besloot in te grijpen door de verlovingsring uit de handen van de geknielde man te grissen. Beelden van het voorval gingen de hele wereld over. Disneyland bood later excuses aan voor de manier waarop het personeelslid de situatie had aangepakt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be