Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany komt in actie voor stamceldonatie

09-05-2023, 11.49 uur

Movie Park Germany zet zich in voor stamceldonatie. Het Duitse pretpark is een samenwerking aangegaan met de Westdeutsche SpenderZentrale (WSZE), een database van vrijwillige stamceldonoren. Om nieuwe donoren te kunnen rekruteren, vond onlangs een donatiecampagne plaats in het evenementencentrum van Movie Park.

Daar verzamelde men op zaterdag 29 april speekselmonsters van bezoekers, met behulp van stokjes in de mond. De donorinformatie werd vervolgens geanonimiseerd ingevoerd in een database, zodat de gegevens vergeleken kunnen worden met personen die een stamceldonatie nodig hebben.

WSZE telt momenteel zo'n 180.000 geregistreerde donoren. Voor mensen met een bloedziekte als leukemie of een ziekte van het afweersysteem kan een stamceltransplantatie levensreddend zijn. Ook wie geen entreekaartje had, was welkom in het centrum.

Leukemie
Het attractiepark besloot in actie te komen naar aanleiding van het verhaal van Max uit Gladbeck, een 7-jarige Duitse jongen met leukemie. De zoektocht naar een geschikte donor leverde voor hem geen resultaat op. "Als familiepark dat door veel gezinnen met kinderen wordt bezocht, willen we graag het verschil maken", zegt een woordvoerster van Movie Park.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be