Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Poppenkastspeler Efteling laat publiek kennismaken met zijn aapje

12-05-2023, 23.57 uurBeeld: @Coshira_

De Efteling heeft een onderdeel toegevoegd aan de poppenkastvoorstelling op het Anton Pieckplein. Voor aanvang van de daadwerkelijke show laat hoofdrolspeler August zichzelf alvast zien aan het wachtende publiek. Nieuw is dat hij voortaan zijn aapje Aagje bij heeft.

In tegenstelling tot de versie in de poppenkast gaat het dit keer om een figuur op ware grootte. August draagt een plateau dat met een koord op zijn hek hangt. Tussen allerhande rekwisieten zit Aagje op een kussen, inclusief het hoedje en pakje dat hij ook aan heeft in de voorstelling.

Terwijl de acteur een praatje maakt met de bezoekers, komt het dier tot leven: de kop van het beeld kan heen en weer bewegen. In de show zelf is een avontuur te zien dat August beleeft samen met Aagje en het Ballonnenvrouwtje.

Verhaallijn
Later dit jaar wordt nog een andere verhaallijn geïntroduceerd. Het is voor het eerst in tientallen jaren dat het oude poppentheater weer in gebruik is. De Efteling heropende het gebouwtje als onderdeel van een algehele opfrisbeurt voor het Anton Pieckplein.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be