Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits pretpark Heide Park heropent vernieuwde achtbaan Toxic Garden

29-05-2023, 22.47 uurBeeld: Kai Schulte/Heide Park World

De hangende achtbaan van het Duitse pretpark Heide Park is weer open. Het attractiepark introduceerde de afgelopen maanden een nieuw thema en een nieuwe naam. Bovendien kreeg de 24 jaar oude baan een schilderbeurt. In plaats van Limit wordt de suspended looping coaster voortaan Toxic Garden genoemd.

Fansite Heide Park World publiceerde foto's van het eindresultaat. In plaats van wit met groen is de coaster nu wit met paars. Er werden verschillende nieuwe decoraties toegevoegd, waaronder vleesetende planten. In het station zijn onder meer buizen en tonnen met chemisch materiaal zichtbaar. Ook groeien er bomen en planten.

Borden maken melding van een Plant Fighting Facility en een Toxic Loading Station. Op de vernieuwde trein staan termen als Plant Squad en Jet Pack Team. Verder kwam er een nieuwe ingang, met een zwarte entreepoort bestaand uit pilaren met sierlijk hekwerk. Daarachter staan bogen met hangende planten.

Nederlands
Toxic Garden is qua achtbaantype vergelijkbaar met bijvoorbeeld Condor in Walibi Holland, Vampire in Walibi Belgium en Iron Claw in Movie Park Germany. Dergelijke coasters zijn berucht om het gebrek aan comfort. Heide Park heeft de Nederlandse fabrikant Vekoma ingeschakeld om "correcties" toe te passen, in de hoop de ervaring minder pijnlijk te maken.

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be