Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Friese kermis voortijdig afgebroken vanwege sabotage en vandalisme: 'Ongelofelijk jammer'

04-05-2023, 15.03 uur

De kermis in het Friese dorpje De Westereen gaat niet door. Eigenlijk zou de buurtkermis woensdag beginnen, maar in de nacht van dinsdag op woensdag zijn er vernielingen aangebracht op het kermisterrein. Daarop besloten de exploitanten om hun spullen te pakken en weer te vertrekken.

Op de kermis zouden een zweefmolen, grijpmachines, een schiettent, een oliebollenkraam en een draaiende bank staan. Onbekenden hebben 's nachts met de besturingskabels van de bank gerommeld. Ook was er een inbraak, waarbij een muziekinstallatie is gestolen. In de buurt zijn bovendien reclameborden kapotgemaakt en ontvreemd.

Verder werd er verlichting gesloopt, melden lokale media. Volgens de eigenaar gaat her herstellen van de schade duizenden euro's kosten. Er is aangifte gedaan bij de politie. Men hoopt met behulp van camerabeelden uit de omgeving de daders te kunnen vinden. Eigenlijk zou het evenement tot en met zaterdag 6 mei duren.

Nooit voorgekomen
Gerard Mollema, die met zijn Hollandse Gebakkraam op de kermis zou staan, uit via Facebook zijn ongenoegen. "Het is met ruim 1500 kermissen per jaar, verspreid over heel Nederland, nog nagenoeg nooit voorgekomen dat een complete kermis nog voor deze van start gaat alweer wordt afgebroken", meldt hij.

"Ongelofelijk jammer voor het trouwe kermispubliek dat juist nu tijdens de meivakantie gezellig kon gaan genieten van alle attracties. Ook voor de gedupeerde kermisexploitanten is het een domper nu hun broodwinning moedwillig is vernield en zij als ondernemers met hun gezinnen zonder inkomen zitten."Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be