Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling noteert recordwinst: bijna 34 miljoen euro in 2022

03-05-2023, 16.18 uurBeeld: PromenadeFotos

De Efteling heeft in 2022 niet alleen een bezoekersrecord gebroken: ook op financieel vlak ging het beter dan ooit. Het Brabantse attractiepark noteerde het afgelopen jaar de hoogste winst uit de geschiedenis. Het bedrijfsresultaat na belasting bedroeg 33,9 miljoen euro. Dat heeft de Efteling zojuist bekendgemaakt.

Dankzij het topresultaat kon de Efteling verkregen overheidssteun terugbetalen. Het gaat om de zesde aanvraag van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), waarmee ondernemers financiële ondersteuning kregen tijdens de coronacrisis.

De omzet kwam in 2022 uit op 265,9 miljoen euro. In maart werd al duidelijk dat de Efteling vorig jaar 5,43 miljoen bezoekers heeft verwelkomd. Het vorige record dateert van 2018. Toen werd het jaar afgesloten met 5,35 miljoen bezoekers.

Onderhoudsprojecten
In een verklaring geeft de Efteling aan dat de recordwinst van 2022 grotendeels opnieuw geïnvesteerd wordt in het park, bijvoorbeeld door uitgestelde onderhoudsprojecten op te pakken. Ook is begonnen met de bouw van de nieuwe attractie Danse Macabre en het nieuwe Efteling Grand Hotel.

Medewerkers ontvingen een extra uitkering aan het einde van het jaar. Verder was er veel aandacht voor duurzame projecten. In totaal investeerde de Efteling vorig jaar 58,2 miljoen euro. Het sprookjespark is al sinds de opening in 1952 volledig eigendom van Stichting Natuurpark de Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be