Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Voorwaardelijke celstraf en boete voor Algerijnse Plopsa-dief

10-05-2023, 10.53 uur

Een 23-jarige vluchteling uit Algerije is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf naar aanleiding van enkele diefstallen en inbraakpogingen. De man sloeg ook toe op de parkeerplaats van pretpark Plopsaland De Panne, waar hij meerdere auto's openbrak.

Op 18 januari werd de man op heterdaad betrapt bij het Vlaamse attractiepark. Hij had een gestolen fiets, een gestolen Frans rijbewijs en een gestolen rugzak bij zich. In een bestelwagen in de buurt, waar hij bleek te slapen, werden nog een zaklamp en een bivakmuts gevonden. De man verklaarde dat hij die droeg vanwege de kou.

Later gaf de Algerijn de diefstallen toe. Justitie vroeg om achttien maanden cel en een boete van 1200 euro. De rechter was coulanter: dinsdag kreeg de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden en een boete van 400 euro opgelegd. De vluchteling zegt van plan te zijn om naar Parijs te reizen, waar familieleden wonen.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be