Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Brand in 40 meter hoge zweefmolen op kermis in Overijssel

03-05-2023, 11.05 uurBeeld: Quinten Kolhoff, @Jaeggi

Op een Overijsselse kermis is brand uitgebroken in de constructie van een zweefmolen. Het vuur ontstond dinsdagmiddag tijdens het proefdraaien van de Europe Flyer in Steenwijk. Plotseling waren ongeveer halverwege de 40 meter hoge paal vlammen zichtbaar. Op dat moment zaten er geen bezoekers in de attractie.

Een medewerker van de zweefmolen heeft de brand zelf kunnen blussen door naar boven te klimmen. De brandweer kwam nog wel ter plaatse om controles uit te voeren. Daarbij werd de omgeving afgezet. Het incident zou veroorzaakt zijn door een defecte transformator van de verlichting.

De Europe Flyer, gebouwd door de firma AK Rides uit Slowakije, was aangekondigd als de grote publiekstrekker van de kermis in Steenwijk. Die duurt van dinsdag 2 tot en met zondag 7 mei. Na een reparatie en herkeuring gaat de molen vanmiddag weer open. Er is volgens de eigenaar geen schade, op een zwarte plek na.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be