Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling heeft verafschuwde Blond-stickers weer verwijderd

06-05-2023, 14.44 uurBeeld: @Coshira_

Efteling-fans krijgen hun zin. Vorige maand bleek dat de ramen van een sprookjeswinkel in het attractiepark waren volgeplakt had met opvallende reclamestickers voor Blond-servies. Op social media klaagden Efteling-liefhebbers dat ze de kleurrijke reclame-uitingen afschuwelijk lelijk en ongepast vonden. Nu zijn ze weer verdwenen.

De stickers verschenen op de ruiten van In den Ouden Marskramer, de souvenirwinkel bij de in- en uitgang van het Sprookjesbos. In eerste instantie was de bedenkster - Tamarah Sikorski, die zichzelf visueel merchandiser noemt - er zelf laaiend enthousiast over. "Eindelijk zijn mijn etalages af en ik ben zo trots op dit project", schreef ze op Instagram en LinkedIn.

"Al mijn ideeën zijn werkelijkheid geworden. Ik heb mogen samenwerken met onze leveranciers, onder andere Blond Amsterdam, en onze eigen ontwerpafdeling." De initiatiefneemster was zeer tevreden. "Ik heb genoten van dit proces! Oké, niet altijd... Mijn doorzettingsvermogen is zéker getest, maar het resultaat mag er zijn."

Bewuste keuze
Niet iedereen binnen de Efteling-organisatie kon zich daarin vinden. Het weghalen van de stickers is dan ook een bewuste keuze, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Toen de stickers waren geplakt, bleken die een andere uitstraling te hebben dan van tevoren verwacht", legt ze uit. "Daarom worden de etalages opnieuw ingericht."

Op de plekken van de Blond-stickers zijn sinds deze week subtielere taferelen zichtbaar. Het servies van Blond Amsterdam wordt nu aangeprezen met driedimensionale decoraties, geïnspireerd op de bekende borden. Efteling-fans kunnen daar wel mee leven, blijkt uit de reacties op Twitter.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be