Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Drakenrijk

Grootste speelkasteel van Nederland geopend in Limburgs familiepark

30-04-2023, 22.42 uur

Het Limburgse recreatiepark Drakenrijk heeft een nieuwe blikvanger. Vandaag opende het grootste speelkasteel van Nederland, bestaand uit een 15 meter hoog fort met meerdere kamers en een grote draak op één van de torens. Kinderen kunnen zich uitleven op verschillende glijbanen en klimtoestellen.

Eén van de glijbanen is 12 meter lang. De uitbreiding wordt Riddersheide genoemd. Burgemeester Bob Vostermans van de gemeente Beesel verzorgde vandaag de officiële openingsceremonie. Er kwam ook een nieuwe horecalocatie.

Drakenrijk hoort bij parkengroep BillyBird Facilities, samen met de Brabantse vestiging BillyBird Park Hemelrijk. De bestemming in Limburg opende in 2013 als een kleinschalige recreatieplas. Het is de bedoeling om de komende jaren langzaam maar zeker te transformeren tot een volwaardig recreatiepark. De komst van Riddersheide vormt daarbij een belangrijke stap.

Componist
Het project werd ontwikkeld door AmusementProf, het ontwerp- en bouwbedrijf van BillyBird zelf. De draak is gemaakt door de Limburgse decorbouwer Joop van den Heuvel, bekend van zijn werk voor onder meer de Efteling en Toverland. Licht, rook en muziek van leverancier Evrst Music, het bedrijf van componist Bastiaan de Waard, maken de beleving compleet.















Meer BillyBird Park Drakenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be