Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp werkt aan rookverbod per 1 januari 2024

05-05-2023, 13.28 uur

Diergaarde Blijdorp is van plan om vanaf 1 januari 2024 rookvrij te zijn. Bezoekers mogen dan geen sigaret meer opsteken in de openlucht. Dat meldt een voorlichtster van de Rotterdamse dierentuin aan Looopings. Op dit moment is roken al uit den boze in gebouwen, speeltuinen, doorloopverblijven, wachtrijen en op terrassen.

Diergaarde Blijdorp is nu nog één van de laatste grote dierenparken in Nederland waar roken op paden en pleinen in principe nog gewoon mag. Daar komt dus verandering in. "We willen graag een veilige en gezonde plek zijn voor onze gasten", laat de woordvoerster weten.

Ze benadrukt dat roken al enkele jaren niet toegestaan is in bijvoorbeeld speelgebieden en dierenverblijven. Dat geldt ook voor e-sigaretten. "Voor de rest van de tuin geldt een ontmoedigingsbeleid, waarbij wij onze rokende bezoekers vragen rekening te houden met anderen."

Overgangsfase
De komende tijd gaat men de rookregels stapsgewijs verder aanscherpen, in de aanloop naar een algeheel rookverbod. "In de loop van dit jaar worden de plannen verder uitgewerkt en de rookplekken nog verder beperkt, als een soort overgangsfase naar een rookvrije tuin."

Blijdorp heeft naar eigen zeggen een goed gesprek gehad met mensen van de Hartstichting, één van de partijen achter het initiatief Rookvrije Generatie. "Zij hebben een hoop informatie verstrekt om ons te helpen een rookvrije tuin te realiseren." De gemeenteraad van Rotterdam vroeg in 2018 al om een rookverbod in de dierentuin. Tot nu toe is dat er dus niet van gekomen.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be