Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stopt met virtuele wachtrij: Carnaval Festival weer te bezoeken zonder reservering

02-05-2023, 10.08 uurBeeld: @Coshira_

Carnaval Festival in de Efteling is weer op de normale wijze te bezoeken. De virtuele wachtrij bij de vrolijke attractie werd ruim vijf maanden na de introductie ontmanteld. Het digitale wachtsysteem was geen succes. Toch durft de Efteling nog niet met zekerheid te zeggen dat het concept hier niet meer terugkeert.

Met behulp van kaartautomaten of de Efteling-app moesten bezoekers een ritje in Carnaval Festival de afgelopen maanden vooraf reserveren op drukke dagen. Ze kregen dan te horen dat ze op een later moment terug moesten komen. Het was de bedoeling om de fysieke rij op die manier kort te houden. In de praktijk zorgde het initiatief vooral voor verwarring en onbegrip.

Bezoekers hoopten zich vaak op vóór de entree van de attractie, zodat daar een extra wachtrij ontstond. Tot overmaat van ramp functioneerden de poortjes bij de ingang niet goed door een technisch probleem. Het leidde tot gevaarlijke situaties. Om die reden stond het systeem tussen begin januari en half februari uit.

Nog een kans
Uiteindelijk gaf de Efteling de virtuele wachtrij toch nog een kans. Eigenlijk zou de proef duren tot het einde van de Winter Efteling: het eerste weekend van maart. Maar omdat de hekjes in de wachtrij tot eind april opgeknapt werd, koos men ervoor om het systeem nog enkele weken door te laten lopen. Nu zijn alle automaten, borden en hekken alsnog weggehaald.

Een Efteling-woordvoerster kan nog niet bevestigen dat de virtuele wachtrij bij Carnaval Festival definitief verleden tijd is. "We gaan nu eerst de onderzoeksresultaten bekijken, daarna kunnen we bepalen wat we met de waardevolle informatie gaan doen", laat ze weten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be