Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park toont nieuwe ontwerpen van Kroatisch dorpje met sensationele achtbaan

28-04-2023, 14.25 uur

Europa-Park laat stap voor stap meer los over het nieuwe themadeel Kroatië, dat volgend jaar open moet gaan. Deze week publiceert het Duitse pretpark een reeks nieuwe ontwerpen van het Kroatische dorpje. Er is met name aandacht voor de bouwstijl en de architectuur.

Dankzij de tekeningen wordt duidelijk welke sfeer Europa-Park in het gebied wil oproepen. Ook wordt alvast een deel van het mysterieuze interieur onthuld. In het parkdeel komt een spectaculaire lanceerachtbaan te staan van 32 meter hoog en 1385 meter lang.

Volgens het verhaal achter de attractie heeft uitvinder Nikola Tesla een manier gevonden om mensen te verplaatsen met behulp van elektrotechniek. Passagiers worden straks als vonken heen en weer gelanceerd. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur.

Materialen
De ontwerpen komen voorbij in een making-of-serie op Veejoy, het eigen streamingplatform van Europa-Park. Decoratiemanager Christof Zimmermann vertelt in een interview dat de familie Mack, de eigenaar van het resort, zeer betrokken is bij het kiezen van de juiste materialen. Met name Miriam Mack, de vrouw van algemeen directeur Michael Mack, bemoeit zich daarmee, omdat ze half Kroatisch is.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be