Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling plaatst enorm fotodoek om werkzaamheden af te schermen

27-04-2023, 20.47 uurBeeld: @parkplanet, @84eric

De Efteling heeft een manier gevonden om de werkzaamheden bij het Carrouselpaleis te verbergen. Op dit moment wordt de façade van het oude complex gerestaureerd. Daarvoor is de gevel de afgelopen weken grotendeels ontmanteld. Het gaat nog maanden duren voor de ingrijpende onderhoudsklus is afgerond.

Naar verwachting loopt het project tot eind oktober, vertelde een Efteling-woordvoerder onlangs al aan Looopings. Om te voorkomen dat bezoekers de hele zomer tegen een kale houten stellage aankijken, is de gevel voorzien van een gigantisch doek met een foto-opdruk van de gebruikelijke situatie.

Op die manier blijft de sfeer van het Carrouselpaleis ook tijdens de renovatie behouden. Ondertussen is de nostalgische Stoomcarrousel uit 1956 gewoon operationeel. Ook het Diorama, dat zich sinds 1971 in hetzelfde gebouw bevindt, is nog toegankelijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be