Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Leegloop bij Plopsa: nog eens drie directeuren en twee managers vertrekken

27-04-2023, 14.46 uur

Er vertrekken nóg meer directeuren en managers bij de Plopsa Group. Nadat in maart twee directieleden werden weggestuurd vanwege grensoverschrijdend gedrag, neemt nu ook financieel directrice Sofie Billiauw afscheid. Ze stapte in onderling overleg op, vertelt ze aan Vlaamse media. Vier andere leidinggevenden, waarvan twee directeuren, zijn ontslagen.

In maart kwam algemeen directeur Steve Van den Kerkhof op straat te staan. Ook Plopsa's marketingdirecteur moest toen het veld ruimen. Hoewel topvrouw Billiauw eveneens genoemd werd in veel verhalen over de verziekte werksfeer op het Plopsa-hoofdkantoor, mocht zij in eerste instantie blijven zitten.

Na gesprekken met interimdirecteur Koen Clement is nu toch besloten dat ze stopt bij Plopsa. Billiauw zegt haar Plopsa-carrière met een positief gevoel af te sluiten. Ze heeft al een nieuwe uitdaging gevonden: volgende week start ze bij het bedrijf van haar man en schoonbroer, een voedseldistributeur in Oostende.

Horecamanager
Plopsa wil geen commentaar geven. De pretparkgroep zegt ook niets over het vertrek van vier anderen. Als onderdeel van een herstructurering wordt het Plopsa-team flink uitgedund: de horecadirecteur, de inkoopdirectrice, de boekhoudmanager en de personeelsmanager zijn de laan uitgestuurd. Ondertussen is er wel een nieuwe commercieel directeur aangewezen.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be