Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen verhuist zeehonden naar het buitenland: verblijf voldoet niet aan de eisen

29-04-2023, 12.05 uur

Het zeehondenverblijf van Zoo Antwerpen voldoet niet aan de eisen voor dierenwelzijn. Daarom heeft de Belgische dierentuin besloten om zeven zeehonden onder te brengen in andere Europese parken. Tegelijkertijd is een andere beslissing teruggedraaid: Zoo Antwerpen zou afscheid nemen van de zeeleeuwen, maar die mogen nu toch blijven.

In 2019 werd aangekondigd dat het zogenoemde Jubileumcomplex naast treinstation Antwerpen-Centraal voor miljoenen euro's opgeknapt zou worden. Door de coronacrisis liep het project zeer veel vertraging op. In 2021 liet men weten dat er bij nader inzien toch geen plek meer was voor zeeleeuwen, die toen gehuisvest werden op de oude plek van de zeehonden.

De zeehonden verhuisden op hun beurt naar de pelikanenvijver. Bij nader inzien heeft de dierentuin een nieuw plan bedacht: de vier zeeleeuwen blijven in Antwerpen, maar de zeehonden vertrekken. Eén zeehond is inmiddels naar Italië gestuurd. De rest van de groep wordt later dit jaar verdeeld over een Pools dierenpark en Deltapark Neeltje Jans in Nederland.

Planning
Als de renovatie van het Jubileumcomplex is afgerond, keren er zeehonden terug. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden eind dit jaar opnieuw opgestart worden. Een exacte planning is er nog niet. Zodra alle zeehonden weg zijn uit Antwerpen, keren de pelikanen terug naar de pelikanenvijver.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be