Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Vrouw (30) zwaargewond bij ongeluk op kartbaan in Duits pretpark

26-04-2023, 12.24 uur

Bij een ongeluk op een kartbaan in het Duitse pretpark Wunderland Kalkar is een 30-jarige vrouw zwaargewond geraakt. De sjaal van de bezoeker kwam tijdens het rijden in de achteras van de kart terecht. Als gevolg daarvan zou het slachtoffer uit het voertuig zijn geslingerd.

Dat gebeurde vrijdagmiddag in het attractiepark in deelstaat Noordrijn-Westfalen, net over de Nederlandse grens. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Er werd ook een reddingshelikopter opgeroepen. De vrouw is afkomstig uit de stad Wezel, gelegen op ongeveer een half uur rijden van Wunderland.

Na een spoedbehandeling ter plaatse kon ze naar het ziekenhuis vervoerd worden. Andere aanwezigen bleven ongedeerd. Er is een onderzoek gestart, maar volgens het park mankeert de attractie technisch gezien niets. Na afloop van het incident kon de kartbaan daarom gewoon operationeel blijven, bevestigt de directie.

In beslag genomen
Wel is de bewuste kart in beslag genomen door de autoriteiten. Met het slachtoffer zou het momenteel naar omstandigheden goed gaan. De vraag blijft waarom medewerkers de vrouw niet gewaarschuwd hebben voor haar sjaal. Daar gaat het Nederlandse management van Wunderland Kalkar momenteel niet op in.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be