Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hossoland

Foto's: bouw van nieuw Pools attractiepark in volle gang

26-04-2023, 11.59 uur

In Polen wordt gewerkt aan een splinternieuw pretpark met themagebieden en attracties. De plannen voor Hossoland kwamen in september vorig jaar naar buiten. Inmiddels staan de eerste bouwwerken al deels overeind, blijkt uit foto's die op social media verschenen. Ook zijn er al enkele decorelementen te herkennen, waaronder een gigantische rotswand.

Het Poolse vastgoedbedrijf Hosso Holding wil een themapark neerzetten dat zich kan meten met enkele Europese toppers. Men bestelde onder meer attracties bij de Duitse leverancier Mack Rides en de Nederlandse fabrikant Vekoma. Ook het Nederlandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision is betrokken bij het project.

Eerder spraken de initaitiefnemers over een opening in het voorjaar van 2024. Het is onduidelijk of dat gehaald zal worden. "De werkzaamheden vorderen gestaag", laat Hossoland zelf weten via Facebook. "Houd ons in de gaten om de voortgang te blijven volgen." Het nieuwe park moet ongeveer een miljoen bezoekers per jaar gaan trekken.

Meer Hossoland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be