Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris schakelt vuureffecten uit naar aanleiding van brand in Amerika

29-04-2023, 12.52 uurBeeld: Suraj PR

Een grote brand in een Amerikaans Disney-park heeft gevolgen voor Disneyland Paris. In het Disneyland Resort in de staat Californië brak afgelopen weekend brand uit tijdens een vertoning van avondspektakel Fantasmic. Door onbekende oorzaak ging een metershoge vuurspuwende draak in vlammen op. Disney heeft vervolgens verschillende maatregelen genomen.

Uit voorzorg worden ook in Disneyland Paris enkele vuureffecten voorlopig niet gebruikt. Zo staat de vuurspuwende draak in de dagelijkse optocht Disney Stars on Parade momenteel uit. Ook in Disney Dreams, de avondshow bij het sprookjeskasteel van Disneyland Paris, werden tot voor kort vlammenwerpers gebruikt. Naar aanleiding van het voorval in Californië is besloten om die effecten eveneens tijdelijk uit te schakelen.

In een verklaring geeft Disney toe dat de wijzigingen samenhangen met het incident in de Verenigde Staten. "We schorten wereldwijd tijdelijk vergelijkbare vuureffecten bij bepaalde entertainmentacts op, uit voorzichtigheid." Disney wil eerst zeker weten wat de brand veroorzaakt heeft, zodat duidelijk is of er eventueel aanpassingen nodig zijn aan de techniek.

Doornroosje
Fantasmic is een openluchtvoorstelling die normaal gesproken 's avonds wordt opgevoerd in het Amerikaanse Disneyland Park. De draak moet het boosaardige personage Malafide uit Doornroosje voorstellen. Bij de brand raakte niemand gewond. Sinds de vlammenzee wordt de show niet vertoond. Er bestaat ook een tweede versie van de productie, te zien in Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida.

Het is niet voor het eerst dat een gigantische Disney-draak in brand vloog. In 2018 gebeurde iets vergelijkbaars bij de vuurspuwende paradedraak in Magic Kingdom, één van de parken in Walt Disney World. Het gevaarte raakte zwaar beschadigd. Ook toen moest een gelijkaardige draak in Parijs het een tijdje zonder vuureffect stellen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be