Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark Liseberg wil klassieke boomstambaan na vijftig jaar afbreken

28-04-2023, 21.02 uurBeeld: Your Experience Guide

Het Zweedse pretpark Liseberg is van plan om een vijftig jaar oude attractie af te breken. De boomstambaan FlumeRide, geopend in 1973, moet binnen afzienbare tijd het veld ruimen. Dat heeft algemeen directeur Andreas Andersen bekendgemaakt bij de seizoensstart van het attractiepark in Göteborg

De waterbaan bevindt zich bovenop een grote berg. Tijdens een vaartocht passeren bootjes omliggende attracties als familieachtbaan Lisebergbanan en launch coaster Helix. De FlumeRide werd destijds gebouwd door de inmiddels verdwenen fabrikant Arrow.

Na vijf decennia is het einde van de levensduur in zicht. Liseberg weet nog niet wanneer de FlumeRide definitief gesloten zal worden. "Het is even puzzelen met wat andere projecten in het park", aldus Andersen.

Langetermijnproject
Fans van het geliefde attractietype hoeven in ieder geval niet te vrezen: het is de bedoeling dat de baan op termijn vervangen wordt door een moderne variant. Welke firma de nieuwe waterbaan gaat leveren, is nog niet duidelijk. "Dit is een langetermijnproject", benadrukt de directeur.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be