Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Octopus-attractie Slagharen al jaren incompleet: 'Andere zaken met hogere prioriteit'

13-05-2023, 15.23 uur

Eén van de attracties in Attractiepark Slagharen is al jaren incompleet. Octopus-molen El Torito kreeg in 2016 een nieuw thema, gebaseerd op een rotslandschap in de Verenigde Staten. Sindsdien stond er een groot rotsblok in het hart van de attractie, met daarbovenop een enorme cowboyhoed. In 2021 is het opvallende gevaarte weggehaald.

In eerste instantie leek er sprake te zijn van onderhoudswerkzaamheden, maar twee jaar later is het decorstuk nog steeds niet teruggekeerd. Een woordvoerder laat aan Looopings weten dat het rotsblok destijds is verwijderd vanwege twijfels over het uiterlijk.

"Het had niet de uitstraling die wij graag willen", legt de voorlichter uit. Op dit moment is daarom de kale constructie zichtbaar. Dat blijft voorlopig nog wel even zo. "Het staat op onze agenda om er een definitieve invulling aan te geven, maar op dit moment zijn er andere zaken met een hogere prioriteit."

Stieren
El Torito is een attractie van het type polyp, in 1973 gebouwd door de legendarische fabrikant Schwarzkopf. In het verleden luidde de naam Octopus. Sinds de meest recente renovatie ogen de gondels als stieren in plaats van vissen.Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be