Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verkoopt souvenirs met zaadjes: 'Plant je eigen Sprookjesbos'

23-04-2023, 20.25 uur

De Efteling introduceert een souvenirlijn voor mensen met groene vingers. Onder de noemer "Plant je eigen Sprookjesbos" verkoopt het attractiepark een reeks items met bloeipapier. Ze bevatten bloemen- of plantenzaadjes. Als het papier geplant wordt in een tuin of een bloempot, komen - als het goed is - vanzelf bloemen of planten tevoorschijn.

Op de producten staan kinderlijke tekeningen van sprookjestaferelen. Er zijn onder meer ansichtkaarten, verjaardagsuitnodigingen met plantbare bloemenconfetti, bloeiende kleurplaten inclusief kleurpotloden en Klein Duimpje-bloemenkruimels.

Ook werden pakketten ontwikkeld met een houten bordje in de vorm van Langnek en vijf verschillende soorten groeipapier: tomaat, wortel, citroenmelisse, rucola en bloemetjes. "Langnek helpt je een minibos te maken", staat erop.

Plasticvrij
De groene souvenirs worden sinds vrijdag verkocht bij de winkels Efteldingen en In den Ouden Marskramer. Voor de collectie is de Efteling een samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf Bloom Your Message uit Schiedam. Alle gebruikte verpakkingen zijn plasticvrij en recyclebaar, meldt de leverancier.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be