Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Technisch probleem nekt Merlin's Magic Castle in Walibi Holland

24-04-2023, 16.05 uur

De enige binnenattractie van Walibi Holland is al een tijdje gesloten. Vanwege een technisch mankement moeten bezoekers van het pretpark het draaiende huis Merlin's Magic Castle missen. In het weekend van 15 april bleek dat een essentieel onderdeel aan vervanging toe was.

Sindsdien is de mysterieuze burcht niet toegankelijk geweest. Een woordvoerder bevestigt dat tovenaar Merlijn tot nader order geen gasten kan ontvangen in verband met het defect. "We wachten nu op het bewuste onderdeel", zegt hij. "Tot die tijd is Merlijn even op vakantie."

Merlin's Magic Castle is een attractie van het type madhouse, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Villa Volta in de Efteling en Le Palais du Génie in Walibi Belgium. Bezoekers beleven hoe de wereldberoemde tovenaar de duistere machten uitdaagt, waardoor zijn kamer gaat draaien.

Vekoma
De constructie werd 23 jaar geleden vervaardigd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Een nabijgelegen thrillride kon onlangs juist gerepareerd worden: sinds afgelopen donderdag is de schommelende bank Blast weer operationeel na een langdurige storing. Beide attracties horen bij het parkdeel Wilderness.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be