Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeitpark Plohn

Duits pretpark strijdt tegen nepnieuws op TikTok

22-04-2023, 21.35 uur

Een attractiepark in Duitsland is helemaal klaar met onzin op TikTok. Freizeitpark Plohn in de Oost-Duitse deelstaat Saksen wordt de laatste tijd geconfronteerd met nepaccounts die onjuiste beweringen de wereld in slingeren. Zo valt in TikTok-video's te lezen dat het pretpark vanaf 2024 jarenlang dicht zal zijn voor grote verbouwingen.

De werkzaamheden zouden tot en met 2027 duren. "Vanaf 2024 is het voorbij", luidt de boodschap. Het management van Freizeitpark Plohn heeft er veel vragen over gehad van bezorgde fans. "Normaal gesproken geven we geen commentaar op dit soort berichten, maar nu wordt nepnieuws bewust verspreid op TikTok" laat het park weten.

Er klopt helemaal niets van de verhalen, legt Plohn uit. "Niet nu en niet later. We blijven je regelmatig verbazen met spannende nieuwigheden, maar het werk vindt áltijd plaats tijdens de jaarlijkse winterstop of tijdens het seizoen." Fans worden opgeroepen om de nepaccounts, die de naam van het park gebruiken, te rapporteren.

Juridische stappen
"Dit is de enige manier om deze onnozele berichten zo snel mogelijk te stoppen." De directie van Plohn heeft tot slot nog een boodschap voor de makers van de accounts, die "trollen" worden genoemd. "Jullie anonimiteit is een illusie en juridische stappen worden al gezet. Want als wij ergens niet tegen kunnen, dan is het wanneer onze vele fans voor de gek worden gehouden."

Meer Freizeitpark Plohn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be