Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Klimattractie gaat open op terrein van Attractiepark Rotterdam

24-04-2023, 14.00 uur

Op het terrein van Attractiepark Rotterdam valt deze maand eindelijk iets te beleven. Na jaren bouwen is het pretpark van ondernemer Hennie van der Most nog steeds niet af, maar binnenkort opent al wel een losstaande attractie in het hoofdgebouw. Aanstaande zaterdag vindt de opening van de overdekte klimervaring Spider City plaats.

Het gaat om een initiatief van de firma Fun Forest, bekend van klimbossen in Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo. Nu gaat het bedrijf voor het eerst een indoorlocatie uitbaten. Men spreekt over een "wereldprimeur op het gebied van klimtechnologie". Bezoekers "klimmen, zweven en vliegen" met behulp van een zekeringssysteem en speciale handschoenen met klittenband.

Fun Forest zegt twee doelen te hebben: mensen in beweging brengen en leer- en werkplekken aanbieden aan jongeren die lastig aan een baan komen. Om ervoor te zorgen dat alle gezinnen langs kunnen komen, worden gratis tickets geschonken aan partners die zich inzetten voor minder kansrijke kinderen.

Afvalverwerker
Hennie van der Most blijft ondertussen doorwerken aan de overige attracties op het terrein in Rotterdam-Zuid, gevestigd op de oude plek van een afvalverwerker. "Het veelbesproken pretpark is nog niet officieel open, maar dankzij Spider City trekt het terrein nu toch de eerste bezoekers", zegt een woordvoerster.

Naast Spider City zijn er op de tweede verdieping van het gebouw nog twee kleine overdekte klimparcoursen, onder de noemer Fun Forest Indoor. Het gaat niet om een tijdelijke belevenis, benadrukt de voorlichtster in gesprek met Looopings. "Er is flink gebouwd en geïnvesteerd in Spider City. De aard van Spider City is dus zeker niet tijdelijk."

Entreekaarten
De klimattractie is vanaf eind april geopend op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 18.30 uur en in het weekend van 11.00 tot 18.00 uur. Entreekaarten zijn online verkrijgbaar vanaf 16.95 euro, via spidercity.nl. De openingsdatum van de rest van Attractiepark Rotterdam staat nog niet vast. Aan het project wordt al sinds 2012 gewerkt.

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be