Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Video: achter de schermen bij opstarten mega coaster Kondaa in Walibi Belgium

08-05-2023, 17.08 uur

Wat moet er 's ochtends gebeuren voordat mega coaster Kondaa in Walibi Belgium open kan? In een online minidocumentaire geeft YouTube-kanaal Theme Park Science een kijkje achter de schermen bij het opstarten van de sensationele achtbaan. De videomakers mochten vóór openingstijd meekijken met de Walibi-monteurs.

Hun werk begint al rond 5.45 uur 's nachts, als de rail, de motor en de ketting geïnspecteerd worden. Ook voert men een controle uit aan de twee treinen. Presentator Danny van der Weel laat zien hoe de Kondaa-karretjes er aan de onderkant uitzien. Hij wijst de magneten aan die gebruikt worden om de voertuigen te remmen en hij legt uit hoe het kan dat de kettinglift van de coaster geen ratelgeluid maakt.

Wanneer alles in orde lijkt te zijn, kan Kondaa in bedrijf worden genomen. In de ruim twaalf minuten durende video komt ook ingenieur Jurnan Schilder van Universiteit Twente aan het woord, om uit te leggen hoeveel energie er nodig is om de liftketting in beweging te brengen.

Hoogste en snelste
Daarnaast vertelt technisch projectmanager Simon Bourlet hoe de achtbanen van fabrikant Intamin zich in de loop der jaren ontwikkeld hebben. Kondaa opende precies twee jaar geleden, op 8 mei 2021. Met een hoogte van 50 meter een een topsnelheid van 113 kilometer per uur is het de hoogste en snelste rollercoaster in de Benelux.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be