Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park verbiedt livestreams vanuit het attractiepark

20-04-2023, 17.33 uur

Een livestream uitzenden vanuit Europa-Park is vanaf nu niet meer toegestaan. In het algemene reglement van het Duitse attractiepark werd een verbod op livestreamen opgenomen. Dat geldt voor alle socialmedia-kanalen, waaronder Facebook, TikTok, YouTube, Instagram en Twitter.

Tot nu toe viel in het parkregelement alleen te lezen dat het maken van foto's en video's voor privédoeleinden mag, mits dit andere bezoekers niet stoort. "Professionele foto- en filmopnamen, bestemd voor commercieel gebruik, zijn echter alleen geoorloofd met voorafgaande schriftelijke toestemming", luidde de regel.

Daar is deze week een regel aan toegevoegd. Ook voor "livestreaming via alle online platforms" moet voortaan vooraf toestemming gevraagd worden aan de communicatieafdeling. Dat is slecht nieuws voor pretparkfans die het leuk vinden om hobbymatig live uit te zenden vanuit het pretpark.

Controleren
Vlogs maken die niet live zijn, mag dus nog wel. Het is niet duidelijk hoe Europa-Park wil gaan controleren of iemand aan het livestreamen of gewoon aan het filmen is. Men geeft geen reden voor de aanpassing.

Voor zover bekend is Europa-Park het eerste Europese pretpark waar een officieel verbod op livestreamen geldt. Opvallend genoeg werd een ander voorschrift met betrekking tot filmen onlangs juist versoepeld: het vastleggen van theatershows behoort sinds kort wel tot de mogelijkheden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be