Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark presenteert kunstwerken gemaakt van afval

05-05-2023, 16.21 uur

In Ouwehands Dierenpark zijn de komende tijd kunstwerken te zien die werden gemaakt van afval. Wie de zogenoemde Recycle Route volgt, treft op tien plekken kunstobjecten aan van bijvoorbeeld sloophout, afgedankt speelgoed, melkpakken en zwerfafval. De dierentuin in Rhenen wil met het project aandacht vragen voor recycling.

Bezoekers ontdekken op die manier "hoe bijzonder en inspirerend recyclen kan zijn", zo laat het park weten. Ouwehands werkte samen met kunstenaars als Eddy Kaijser, Karin Arts en Ernesto Bos. Het materiaal is onder andere verstrekt door kringloopwinkels in de regio. Daarnaast vond in maart een speciale jut-expeditie plaats langs de Rijn.

Naast de sculpturen komt het thema ook op andere plekken in de dierentuin terug. Zo vertellen gidsen over de kringloop van de natuur. Verder werd een digitale minigame ontwikkeld. Half juni volgt nog een nieuw kunstwerk: een wolf bestaand uit oud speelgoed.

Knuffelbeertje
Bamboo Bill, die al jaren shows geeft in Ouwehands Dierenpark, stipt het thema aan in zijn nieuwe voorstelling Bamboo Bill Maakt Het Verschil. Het verhaal gaat over een kapot knuffelbeertje dat met behulp van Fiks de Fikser een tweede leven krijgt. De productie wordt vertoond in de weekenden, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.









Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be