Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling presenteert nieuwe poppenkast op het Anton Pieckplein

21-04-2023, 16.20 uur

In de Efteling is voor het eerst in tientallen jaren weer een poppenkast te zien. Het piepkleine poppentheater op het Anton Pieckplein werd de afgelopen weken in ere hersteld. Sinds deze week kunnen bezoekers er dagelijks kijken naar een nostalgische voorstelling.

De locatie uit 1954, gelegen tussen het Efteling Museum en restaurant 't Poffertje, diende de afgelopen decennia als opslaghok. Nu wordt het gebouw weer gebruikt waar het ooit voor bedoeld was. De show duurt ongeveer vijftien minuten. Poppenkastspeler August vertelt over de avonturen die hij samen met zijn aapje Aagje meemaakt op het plein.

August verschijnt eerst als mens en later als pop in de poppenkast. Een belangrijke rol is weggelegd voor het Ballonnenvrouwtje, een bekend beeld van Anton Pieck. Er wordt Nederlands gesproken en gezongen, met een lied afkomstig van een Efteling-lp uit 1973. Kinderen in het publiek mogen meedoen door te roepen en te blazen. Later dit seizoen volgt een tweede voorstelling, over een bijzondere tas van de vrouw Bets.

Aanvangstijden
De ruimte is beperkt: per voorstelling kunnen slechts enkele tientallen personen naar binnen. Op tijd komen is dan ook een must. Er wordt op dit moment niet gewerkt met een reserveringssysteem. De aanvangstijden zijn zichtbaar in de Efteling-app.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be