Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-icoon komt tot leven: Ballonnenvrouwtje te ontmoeten op Anton Pieckplein

19-04-2023, 13.17 uurBeeld: Efteling, @cindy_ve, @Coshira_, @RingelbergNick

Een bekend Efteling-figuur is onverwachts tot leven gekomen. Het Ballonnenvrouwtje, ontworpen door Anton Pieck, was vandaag voor het eerst in levenden lijve te ontmoeten in het attractiepark. Bezoekers kwamen haar tegen als live-entertainment, ter gelegenheid van de officiële opening van het vernieuwde Anton Pieckplein.

Het Ballonnenvrouwtje is een verplaatsbaar beeld van een oude vrouw die twee trossen met ballonnen vasthoudt. Ze heeft de afgelopen decennia op verschillende plekken in het park gestaan. Nu speelt het personage een belangrijke rol in het heropende poppentheater op het Anton Pieckplein.

Om de première van de nieuwe poppenkastvoorstelling kracht bij te zetten, nam een actrice de rol van het nostalgische beeld op zich. Het gaat vooralsnog om een eenmalige vertoning, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Er zijn op dit moment geen plannen om de act vaker in te zetten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be