Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Luchtfoto: contouren van nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre zichtbaar

19-04-2023, 13.52 uurBeeld: @RingelbergNick

In de Efteling worden de contouren van de nieuwe attractie Danse Macabre steeds duidelijker zichtbaar. Op een actuele luchtfoto van dronefotograaf Nick Ringelberg is de vorm van het toekomstige attractiegebouw al te herkennen. Waar eerder het Spookslot stond, verrijst nu een tienhoekig gotisch bouwwerk met twee uitstulpingen.

Het exterieur wordt vormgegeven als de ruïne van een middeleeuwse abdij. Er is een grote kelder gerealiseerd om het ritsysteem kwijt te kunnen. Danse Macabre zal bestaan uit een draaiende en kantelende schijf met zes draaiende koorbanken erop. Bezoekers dansen straks als het ware op muziek terwijl een griezelig decor tot leven komt.

Het spookspektakel moet volgend jaar af zijn. Een klein gedeelte van het nieuwe themagebied Huyverwoud gaat binnenkort al open: op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een bijgebouw met kruidenierswinkel In den Swarte Kat en toiletruimte De Laetste Hoop.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be