Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Frans pretpark zegt sorry voor rampzalig verlopen openingsweekend

18-04-2023, 23.38 uurBeeld: @LeLorrUn

Een pretpark in Noord-Frankrijk biedt excuses aan voor een weekend vol problemen. Walygator Grand Est startte het seizoen op zaterdag 15 april, maar het park was daar overduidelijk nog niet klaar voor. Maar liefst zes attracties bleven gesloten. Eén daarvan was de topattractie van het park, de hangende achtbaan The Monster.

Daarvan bleek een trein halverwege de baan stilgevallen te zijn. Ook zweefmolen Mistral, houten achtbaan Anaconda, rollercoaster Comet, waterglijbaan Grizzly Falls en draaiende bus Steam Machine gingen niet open. Op internet klagen bezoekers steen en been.

"Helaas hebben we niet de ervaring kunnen voorschotelen die we wilden", meldt Walygator in een verklaring op social media. "Onze excuses daarvoor." Het management geeft toe dat het attractieaanbod ontoereikend was.

Late levering
"Ondanks de inzet van al onze teams konden sommige van onze belangrijke attracties niet of slechts gedeeltelijk open." Dat zou te wijten zijn aan "de late levering van bepaalde technische onderdelen en technische problemen buiten onze wil".

"Weet dat we alles doen om deze attracties zo snel mogelijk te openen." Veel mensen klagen op Facebook dat de communicatie te wensen overlaat. Walygator had online bijvoorbeeld niet gewaarschuwd voor de sluitingen. Nu belooft men beterschap. "We zullen jullie op de hoogte houden."

Opgeknapt
In 2021 kondigde de directie nog aan dat er een plan was ontwikkeld om te transformeren van een attractiepark tot een themapark. Vorig jaar werd het westerngedeelte opgeknapt. Dit jaar is entreegebied Le Village des Explorateurs voorzien van nieuwe gevels. Walygator Grand Est hoort bij de groep Aspro Parks.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walygator Grand Est
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be