Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Nederlandse directeur verlaat Duits pretpark na 27 jaar

17-04-2023, 23.59 uurBeeld: Freizeitparkfriends

De Nederlandse directeur van het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar treedt na 27 jaar terug. Han Groot Obbink stopt als bedrijfsleider van het pretpark in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zijn vertrek hangt samen met de overname van de bestemming.

Sinds augustus 2022 is Wunderland Kalkar in handen van DeFabrique Holding. De recreatiegroep uit Utrecht nam het park over van ondernemer Hennie van der Most. Destijds werd aangekondigd dat Groot Obbink zou aanblijven. Nu gaat hij Wunderland alsnog verlaten. Hij wordt tijdelijk vervangen door Marten Foppen, algemeen directeur van DeFabrique Holding, in afwachting van een definitieve opvolger.

"Na een intensieve werkoverdracht van ruim zes maanden geeft Groot Obbink de nieuwe eigenaar de vrijheid om het door hem opgebouwde Wunderland Kalkar door te ontwikkelen naar de volgende fase", valt te lezen in een persbericht. "Wat Groot Obbink hierna gaat doen, is nog niet bekend, maar hij gaat zeker genieten van zijn welverdiende vrije tijd."

Masterplan
Het attractiepark staat aan de vooravond van een transformatie. DeFabrique wil van Wunderland een themapark met doordachte themagebieden maken. "Er is een masterplan in de maak om het huidige product te evolueren." In het voorjaar van 2024 moet de eerste fase aan het publiek gepresenteerd worden.

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be