Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Vier maanden cel voor Plopsaland-medewerker die geld uit de kassa stal

18-04-2023, 21.27 uurBeeld: Plopsa Magic

Een medewerker van Plopsaland De Panne heeft in enkele maanden tijd meer dan 1000 euro uit de kassa gehaald. De toen 19-jarige man ging in april vorig jaar aan de slag bij een kraampje in het Vlaamse attractiepark. Daar ontdekte hij een methode om geld van bezoekers in zijn eigen zak te steken.

Het personeelslid annuleerde bestellingen in het kassasysteem, zodat hij het betaalde bedrag zelf kon houden. De diefstallen kwamen aan het licht toen Plopsaland merkte dat de dagomzet van de horecalocatie veel lager lag dan gemiddeld als de bewuste werknemer aanwezig was. Dat melden Vlaamse media.

In juli 2022 werd de man ontslagen. Plopsa becijferde dat hij bijna elke werkdag geld moet hebben gestolen. In totaal zou het gaan om 1115,70 euro. Dat bedrag moet terugbetaald worden, maar daar blijft het niet bij. De rechter heeft ook vier maanden cel en een boete van 800 euro opgelegd. De oud-medewerker was zelf niet aanwezig bij het proces.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be