Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Belgisch dierenpark Pairi Daiza wint rechtszaak van dierenactivist

18-04-2023, 12.32 uur

Een dierenrechtenorganisatie moet een forse boete betalen naar aanleiding van een lastercampagne tegen dierentuin Pairi Daiza. De rechter heeft geoordeeld dat de Waalse groepering Wolf Eyes zich schuldig heeft gemaakt aan het aantasten van eer en goede naam door het verspreiden van valse informatie.

In een reeks publicaties op social media waren Pairi Daiza en oprichter Eric Domb het doelwit. Wolf Eyes-hoofd Jean-Michel Stasse noemde hem in 2019 een "misdadiger", een "dictator" en een "leugenaar". Ook werd nepnieuws verspreid over de herkomst van neushoorns en de dood van een jonge orang-oetan.

Volgens Pairi Daiza zorgen de berichten van Stasse reputatieschade. Daar is de rechter het mee eens. De dierenrechtenclub werd al vaker veroordeeld: meerdere publicaties moesten aangepast worden. Daar werd tot nu toe echter niet of nauwelijks gehoor aan gegeven.

Dwangsommen
Het niet-naleven van de gerechtelijke uitspraken zorgde volgens Pairi Daiza voor een opeenstapeling van dwangsommen. Wolf Eyes zou de dierentuin nog 225.000 euro schuldig zijn. Daar komt nu een schadevergoeding van 12.500 euro bij. Domb belooft dat hij het geld zal schenken aan beschermingsprojecten voor bedreigde diersoorten.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be